zondag 25 november 2007

Update!

Na een lange tijd weer eens een update over wat er hier zo al gebeurt, want ik heb al in bijna twee weken geen update meer gemaakt. Dus laat ik maar bij het begin beginnen, zoals het hoort.
Vorige week zaterdag zijn we met de mensen van het Internationale Studenten Centrum naar Unzen en Shimabara geweest. Unzen is een van de bekendste plekken waar hete bronnen zijn in heel Kyushu en om eens een echt Japans landschap op te snuiven was dat onze eerste bestemming. Het is prachtig om de vroege ochtend te zien vanaf een bergtop in het Japanse 'platteland', want erg egaal is Japan natuurlijk niet. Ik heb natuurlijk veel foto's gemaakt, die ik overigens nog op internet moet zetten. Vanaf de berg werd de groep in tweeen gesplitst, een groep die naar de zwavelbronnen ging, passend "Jikoku" of "Hel" genoemd, terwijl de andere groep in het water van de zelfde bron ging baden. Ik was nog niet echt van plan om gezellig met Professor Boot compleet naakt in een bad te zitten, dus ik wees dat aanbod af. Dan liever een tocht door de Hel.
Het landschap waarin de Hel ligt was vrij kaal en rotsachtig onder een berg waar de bomen mooi aan het verkleuren waren. Ondertussen slaan de zwaveldampen om je oren en maken van het geheel een mooi plaatje. De stank viel uiteindelijk wel mee, hoewel je wel vaak hoort dat zwavel ontzettend stinkt. Na de wandeling hebben we wel onze voeten in een warm water bron gekoeld, wat ontzettend lekker was.
Het bleek wel dat het Japanse strakke schema moeilijk te volgen was, aangezien we flink uitliepen met de lunch, wat het programma voor de andere locaties beduidend korter maakte. Na de lunch zijn we naar een museum geweest die de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in 1992 herdacht. Het was niet zo heel interessant maar ze hadden wel de huizen die bedolven waren nog in hun orignele staat laten staan, wat huizen opleverd die half in de grond staan, half erboven.
Na deze kleine detour zijn we naar een kasteel geweest, wat eigenlijk best klein was, voor mijn idee van een kasteel, dan. Het kasteel bestond voornamelijk uit een hoge toren en een muur eromheen, met een tempeltje en een ander gebouw aan weerszijden. Wat wel tof was, was het feit dat je samurai harnas aan kon doen voordat je toren in wilde gaan. Natuurlijk heb ik een van die kostuums aangedaan, alleen heb ik er zelf geen foto van kunnen nemen.
Aangezien dit de laastse stop was, zijn we toen terugegaan naar Nagasaki en hebben we daar in een heel leuk Udon restaurant gegeten waar men 'Katsu Curry' serveert, een enorm lekker gerecht van Udon noodles met Katsudon(een soort van mini-schnitzel) met curry. Heerlijk! (maar wel lastig te eten)
Vorige week was het ook niet echt druk, omdat we maar drie dagen school hadden. Op donderdag zijn we in de vroege ochtend naar Nagasaki Airport gegaan om daar het vliegtuig naar Osaka te pakken. Vanuit Osaka zijn we toen met de bus naar Kyoto gegaan, onze eerste culturele bestemming van een trip die drie dagen in beslag zou nemen. In de bus heb ik zowaar mijn eerste Japanse bentou(lunchpakket) gegeten, met veel onbekende gerechten, waaronder lekkere en minder lekkere.
Aangekomen in Kyoto, werden we getrakteerd op een bezoek aan een Japans kasteel, met hele mooie beschilderde panelen, door de beroemde Japanse schilder Kan'on. Wat eigenlijk mooier was, was de tuin die om het complex lag, waar ik ook weer veel foto's heb kunnen maken. Na dit kasteel zijn we naar een tempelcomplex geweest, die eigenlijk niet zo heel interessant was, ware het niet dat sommige meisjes in Kimono rondliepen. Ook was het mooi om te zien hoe de vier uitgangen werden bewaakt door hun respectievelijke wachters (in het zuiden was een phoenix te zien, bijvoorbeeld).
Daarna zijn we naar een enorm tempelcomplex geweest die op terassen lag, zodat je over de vallei kon kijken, wat enorm mooi was, omdat de bomen aan het verkleuren waren. Bovendien was de tempel echt gigantisch.
Die avond hebben we geslapen in een Japanse ryokan, een herberg, waar we een echt Japanse maaltijd hebben gegeten. Ik had wel gemengde gevoelens over het eten, sommige dingen waren namelijk smaakloos en helemaal niet lekker(vooral de tofu) maar in combinatie met de rijst was het best vullend. Ook heb ik die avond een heerlijk Japans bad genomen, wat goddelijk werkt als je lekker wilt slapen die avond, ook al moest ik over de stap heenkomen dat het bad gezamelijk was.
We zijn daarvoor wel nog even Kyoto wezen onveilig maken, wat wel gezellig was, ook al kwamen we geen maiko(speciale entertainers) tegen, waar Kyoto om bekend staat.
Aangezien we in Japan zaten, was het ontbijt ook Japans, compleet met koude vis en tofu. In de ochtend. Op een nuchtere maag. Kortom, dat vond ik niet echt heel lekker. Die dag hebben we een kleine tempel bezocht, waarna we doorgingen naar het event van de dag; het gouden pavilioen. Dit pavilioen is erg bekend, vooral nadat er een boek over was geschreven. Het is dan wel een mooi pavilioen, de omgeving erhomheen doet er niet minder onder, met zijn rode bladeren en een spiegelmeer waarop het pavilioen staat. Bij die tempel heb ik een o-mamori gekocht, een talisman voor goed geluk, hoewel je ze ook kan kopen voor goed autorijden, een voorspoedige zwangerschap etc. etc.
Wederom erg geslaagd. Met volle moed vertrokken we dan ook naar Nara, waar we een tempel bezochten van vijf verdiepingen, maar welke zes daken heeft, wat wel opvallend was. Voor de rest waren er niet zo veel mooie dingen daar te zien.
Die zelfde avond weer in een ryokan geslapen en vroeg ook, want Nara was best wel saai, s'avonds. Wederom in bad geweest, hoewel deze beduidend warmer was dan de vorige.
De laatste dag van de reis hebben we de grootste Buddha van Japan bezocht, een monster van vijftien meter hoog, wat ontzettend indrukwekkend was. Voordat we de Buddha bezochten hebben we een nabijgelegen tempelcomplex en park bezocht, waar de herten vrij rondliepen, wat soms wat vervelend was, maar over het algemeen wel hip. Na de Buddha zijn we weer naar huis gegaan met het vliegtuig naar Nagasaki en toen weer naar ons eigen huisje in Nishi-machi.
Kortom, een hele leuke reis.
En nu ga ik foto's uploaden.
Ciao!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

pff.. een Buddha van 15 meter, da's niks!;)

Druk programma, leuke reisjes, ben nu nog benieuwder na ook de leuke verhalen over de rest van Japan!
Hier gaat alles nog lekker z'n gangetje
Tot over een maandje!

Lucius zei

Swa, ik ben erg benieuwd naar je foto's :)

Anoniem zei

Volgens mij begint het samen badderen toch wel te wennen, toch?? Wie weet wil je bij terugkomst in Nederland niks anders meer.
Zijn benieuwd naar foto's! Hou ons niet zo in spanning.

Groetjes Nicole en de rest